, 4. mai 2018

Quiz om norske attraksjoner

Stavkirkene er en av de norske severdighetene. Men hva heter denne kirken?. (Foto: Shutterstock)

Hva kan du om norske attraksjoner? Vet du hvor Geirangerfjorden ligger? Er det blåhval langs norskekysten? Ta quizen vår og se hvordan du gjør deg som turist i eget land!

Norge har mange flotte severdigheter og attraksjoner å by på. I tillegg til flere på UNESCO-verdensarvlisten, er det mye annet vakkert å se på og spennende å oppleve. I anledning kampanjen til Samlerhuset og Mitt Norge om å kåre Norges flotteste attraksjon, har vi laget en quiz basert på de ti som ble valgt ut der. Så selv om det er mye flott å si om Røros, Operaen, Preikestolen og Kjæragbolten, blir det bare disse ti vi satser på.

Vil du stemme på Norges flotteste attraksjon? Klikk her og avgi din stemme!

Det er i og for seg heller ikke noen dårlige valg de har falt på. De ti norske attraksjoner man skal stemme om, er i alfabetisk rekkefølge Atlanterhavsveien, Bryggen i Bergen, Flåmsbana, Geirangerfjorden, Hvalsafari, Nordkapp, Nordlyset, Stavkirke(r), Trollstigen og Trolltunga. Vi har tidligere presentert disse severdighetene på denne bloggen. Nå kan du vise hva du kan om dem!

 

Geirangerfjorden er Norges kanskje vakreste fjord. Men hvilken av disse opplysningene om fjorden stemmer IKKE?

Riktig! Feil

Geirangerfjorden ligger delvis i Stranda kommune. Stranda sentrum er blant annet kjent for å lage Pizza Grandiosa. Fossene heter faktisk "De syv søstrene" (må ikke forveksles med fjellene "Syv Søstre" i Alstahaug kommune). Nesten alle i Geirangerfjorden bor enten i Geirangerfjord eller i Hellesylt.

Trolltunga er et fjellutspring med flott utsikt til det vakre Ringedalsvatnet. Men hvor langt er det ned?

Riktig! Feil

Med 700 meter nedover er det fint å vite at man står trygt. Veien til Trolltunga er for øvrig bare tilgjengelig i sommermånedene.

I hvilket distrikt ligger den vakre og mystiske Trollstigen?

Riktig! Feil

Trollstigen ligger en tre timers kjøretur fra Geiranger.

Nordlyset er et flott fargespill som foregår nær Nordpolen. På latin heter det aurora ...?

Riktig! Feil

Borealis betyr rett og slett nord, fra Boreas, nordavinden. Aurora Polaris bruker om både Nordlyset (Borealis) og Sørlyset (Australis). Zephyrus (som er gresk) betyr omtrent "Vest", som i "vestavind".

Atlanterhavsveien har fristet mange bilinteresserte, inkludert Top Gear. Mest kjent er kanskje broen på bildet, med en seilingshøyde (klarering fra vannet til broen) på 23 meter. Men hva heter den?

Riktig! Feil

Navnet Storseisundet kan komme av at det er godt fiske langsmed Atlanterhavsveien.

Bryggen i Bergen strekker seg helt tilbake til 1100-tallet. Men særlig er den kjent for at hanseatene holdt til der. Hvilken by var særlig kjent som hanseatenes hovedby?

Riktig! Feil

Også Hamburg var en viktig by for hanseatene. Gdansk, da Danzig for hanseatene, ble brukt, men Lübeck spilte en viktigere rolle.

Nordkapp ligger på en øy. Hva heter denne øya?

Riktig! Feil

Magerøya inkluderer også Knivskjellodden, som strekker seg bittelitt lenger nord enn Nordkapp. Imidlertid er den ikke så lett tilgjengelig.

Det er hele 28 stavkirker i Norge. Den på bildet er den største. Hva heter den?

Riktig! Feil

Hvalsafari har fått et svært stort oppsving de siste årene. Hvalfinnen på bildet er sannsynligvis av en knølhval. Men hvilken av disse hvalene er vanligst å se på hvalsafari i Norge?

Riktig! Feil

Alle bortsett fra gråhvalen kan finnes utenfor norskekysten. Narhval er imidlertid svært sjelden. Blåhval har i det siste dukket opp oftere langs norskekysten, men den er fortsatt sjelden.

Flåmsbana går mellom Myrdal og Flåm, og er blant de bratteste jernbanestrekningene i Norge, Men hvilken kommune ligger den i?

Riktig! Feil

Quiz om norske attraksjoner
Kjentmann
Reiser du mye på norgesferie? Det kan virke sånn med alt det du kan - og vi forstår deg godt! Det er mye vakkert å se - men du har vel sett det alt.
Godt bereist
Du kjenner tydeligvis vårt langstrakte land bedre enn de fleste. Bra jobbet, dette kan du fint stå inne for!
Helt greit
Du drar kanskje ikke alltid til Norge på tur? Du har brukbart peiling, men det er mye vakkert du har gått glipp av.
Sydenturist
E VIVA ESPAÑA!

Share your Results:

Syntes du barrene vi brukte som illustrasjon var fine? Du kan bestille dem om du trykker på lenkene i tredje avsnitt etter ingressen, der vi oppsumerer dem.