Samlerhuset har en egen blogg

Samlerhuset startet i januar 2017 med en egen blogg for å spre informasjon om og å skape interesse for det å samle mynter, medaljer, frimerker, myntbrev og annet.

Hvorfor velger så mange å samle mynter, tenker kanskje noen. Historieinteresse, affeksjonsverdi og samlerglede sier vi! Mynter og andre samleobjekter er en unik og spennende måte å lese og forstå historien vår på. Det er så mye som kan sies med et lite rundt stykke metall. I tillegg er det mange gode historier både i stor skala og lokalt i Norge.

Samlerhusetbloggen er eid av Samlerhuset, men har som hensikt å formidle historien om objekter saklig og redaksjonelt. Dette betyr at boggen skriver om gjenstander som ikke nødvendigvis er til salgs for tiden på Samlerhuset. For eksempel kommer neppe Trygvassonpenningen i salg, men det er en spennende historie!

Og selv om Samlerhusets samleobjekter ofte leveres med utfyllende historisk dokumentasjon, føler vi Samlerhusetbloggerne ikke alltid at vi får sagt alt. Derfor har vi etablert Samlerhusetbloggen for å formidle enda mer samlerglede og spennende historie.

 

Hvem er Samlerhusetbloggerne?

Samlerhusetbloggen skrives ikke bare av én person, men av mange av oss som til daglig jobber med samling og historie. Flere er ansatt i Samlerhuset, men vi bruker også andre eksperter utenfra for å skape faglig tyngde. Eksterne eksperter vil naturligvis få sakene sine på trykk med beskjeden påvirkning fra redaksjonen. Ellers går ofte tekstene rundt, og mange deltar direkte og indirekte for å skape et så godt som mulig bidrag.

Felles for oss alle er at vi er et stykke unna rosabloggere, men desto mer interesserte i samling og historie. Ikke bare er vi det, vi tar stolthet i denne hobbyen. Det å samle på mynter, frimerker og medaljer er en flott hobby vi gjerne fokuserer på. Vi er også opptatt av å følge med på det aktuelle, og engasjerer oss ofte i mynt- og frimerkepolitikk. I tillegg har Samlerhuset påtatt seg et samfunnsansvar som vi også formidler.

Dersom du føler du har noe å bidra med, send oss gjerne noen ord til samlerhusetbloggen@samlerhuset.no.

 

Hvem skriver for Samlerhuset?

Andreas Kolle er vår historiker, og leksikon! Han har også opparbeidet seg en meget god numismatisk innsikt. Han skriver i all hovedsak artiklene på bloggen, og han har en filosofi om at ingenting er kjedelig. Slik har han kastet seg over alle temaer, fra moderne medaljer til eldgamle mynter. Han suger til seg kunnskap og deler gjerne av den med smittende entusiasme. Det er knappest noe Andreas ikke har kunnskap om, og vi er evig takknemlige for alt han deler både i skriftsform, og når han presenterer nye temaer om mynter og historie.

Ole Bjørn Fausa er Samlerhusets grunnlegger og entusiast. Han er aktiv i Samlerhusets daglige drift både i Norge og Europa, og en nesten utømmelig kilde til historiske anekdoter, spesielt knyttet til eldre mynt. Ole Bjørn sluker bøker om historie, og er flink til å sette sammen informasjon. Hvis det er noen som kan engasjere folk om mynter, frimerker og medaljer, så er det Ole!

Reidar Nilsen er den andre av Samlerhusets fremdeles aktive grunnleggere og eiere. Reidar er fremdeles en aktiv deltagende ressurs i Samlerhusets arbeid, og utfordrer oss alle både i å formidle historier og å skape dem selv. Reidar jobber store deler av uken med og fra vårt søsterselskap i London.

Reidar og Ole vokste opp sammen på Sunnmøre og fattet begge tidlig interesse for særlig frimerkesamling. Etter studier i Oslo etablerte de det som i dag er Europas største innen samleobjekter.

Anne Kathrine Brødholt er kommunikasjonsansvarlig i Samlerhuset. I tillegg har hun ansvar for kundeservice, samt våre bærekraftsinitiativ. Hun er stadig på farten, og på jakt etter gode historier til både Samlerhusetbloggen og magasinet Mynt & Historie. Det er sjelden stille rundt Anne Kathrine, hun er gjerne engasjert i flere prosjekter, og har et bredt ansvar. Hun har på vegne av Samlerhuset engasjert seg for rettferdig utvinning av gull i Fairmined-sertifiserte gullgruver i Colombia, vært med på utgravinger i Normandie, Frankrike, på jakten etter vikingkongen Rollo, og har deltatt i søk etter vikingskip i Hafrsfjord. Hun har også hatt ansvar for mange av arrangementene til Samlerhuset, deriblant da vi samlet 1000 gjester i Oslo rådhus sammen med Oslo kommune, i forbindelse med avdukingen av minnemonumentet for motstandsgruppa Pelle-gruppa som opererte under 2.verdenskrig.

Georg Klammt er en av våre dyktige innkjøpere, med spesialitet på eldre og antikke mynter. Georg gir oss gjerne veldig gode innspill til bloggen, og har en unik kombinasjon av et øye for detaljer, en nese for det som er interessant i myntverdenen og en stødig fotografhånd. Han har også 40 års fartstid i numismatikken, og er ofte på auksjoner for å sikre godbiter til våre kunder. Georg har også en ekstrem faglig kompetanse, være seg små variasjoner i myntmotiv eller slitasje som skiller en kvalitet fra en annen.

Dersom du trenger informasjon om Norges konger og myntene deres, så er det Christian Eriksen du skal spørre! Christian har jobbet i Samlerhuset siden 2010 der han er ansvarlig for blant annet norske mynter. Hans favorittmynt? Selvfølgelig må det være fra Kong Christian, nærmere bestemt Kong Christian V – og speciedalerene med randskrift. Christian jobber i markedsavdelingen og har derfor også god kunnskap på det området.

 

Eksterne bidragsytere

Vi er også så heldige at vi får hjelp utenfra:

Ellen Morgenstierne er redaktør for magasinet Mynt & Historie, freelanser og tekstforfatter. Hun har mye på hjertet. Litt av det som ikke få plass i bladet, får plass her på Samlerhusetbloggen. Ellen har lang fartstid med å jobbe med myntrelaterte områder, og hun er svært god både til å skrive, drive research og engasjere.

Kjetil Kvist er en mann med mange talenter. Historiker, numismatiker og sverdsluker; det er sjeldent kjedelig rundt Kjetil. Han er fast gjesteskribent i magasinet Mynt & Historie og bidrar også med numismatiske anekdoter og andre historier også på Samlerhusetbloggen.

Dette var noen av oss. Men vi er alltid åpne for gjesteskribenter, såvel fra våre egne rekker som fra andre som har noe på hjertet. Ta kontakt med ditt innspill da vel; samlerhusetbloggen@samlerhuset.no.

 

Facebook og Instagram.