Samlerhuset har en egen blogg

Samlerhuset startet i januar 2017 med en egen blogg for å spre informasjon om og å skape interesse for det å samle mynter, medaljer, frimerker, myntbrev og annet.

Hvorfor velger så mange å samle mynter, tenker kanskje noen. Historieinteresse, affeksjonsverdi og samlerglede sier vi! Mynter og andre samleobjekter er en unik og spennende måte å lese og forstå historien vår på. Det er så mye som kan sies med et lite rundt stykke metall. I tillegg er det mange gode historier både i stor skala og lokalt i Norge.

Samlerhusetbloggen er eid av Samlerhuset, men har som hensikt å formidle historien om objekter saklig og redaksjonelt. Dette betyr at boggen skriver om gjenstander som ikke nødvendigvis er til salgs for tiden på Samlerhuset. For eksempel kommer neppe Trygvassonpenningen i salg, men det er en spennende historie!

Og selv om Samlerhusets samleobjekter ofte leveres med utfyllende historisk dokumentasjon, føler vi Samlerhusetbloggerne ikke alltid at vi får sagt alt. Derfor har vi etablert Samlerhusetbloggen for å formidle enda mer samlerglede og spennende historie.

 

Hvem er Samlerhusetbloggerne?

Samlerhusetbloggen skrives ikke bare av én person, men av mange av oss som til daglig jobber med samling og historie. Flere er ansatt i Samlerhuset, men vi bruker også andre eksperter utenfra for å skape faglig tyngde. Eksterne eksperter vil naturligvis få sakene sine på trykk med beskjeden påvirkning fra redaksjonen. Ellers går ofte tekstene rundt, og mange deltar direkte og indirekte for å skape et så godt som mulig bidrag.

Felles for oss alle er at vi er et stykke unna rosabloggere, men desto mer interesserte i samling og historie. Ikke bare er vi det, vi tar stolthet i denne hobbyen. Det å samle på mynter, frimerker og medaljer er en flott hobby vi gjerne fokuserer på. Vi er også opptatt av å følge med på det aktuelle, og engasjerer oss ofte i mynt- og frimerkepolitikk. I tillegg har Samlerhuset påtatt seg et samfunnsansvar som vi også formidler.

Dersom du føler du har noe å bidra med, send oss gjerne noen ord til samlerhusetbloggen@samlerhuset.no.

 

Hvem skriver for Samlerhuset?

Vi har enkelte ansvarlige for å holde denen bloggen ved like, men det er nok av folk fra Samlerhuset som stiller opp frivillig for å fortelle om alt de synes er spennende.

Ole Bjørn Fausa er Samlerhusets grunnlegger og potet. Han er en nesten utømmelig kilde til historiske anekdoter, spesielt knyttet til eldre mynt. Ole Bjørn sluker bøker om historie, og er flink til å sette sammen informasjon. Hvis det er noen som kan engasjere folk om mynter, frimerker og medaljer, så er det Ole!

Reidar Nilsen er den andre av Samlerhusets fremdeles aktive grunnleggere og eiere. Reidar er fremdeles en aktiv deltagende ressurs i Samlerhusets arbeid, og utfordrer oss alle både i å formidle historier og å skape dem selv. Reidar jobber store deler av uken med og fra vårt søsterselskap i London.

Reidar og Ole vokste opp sammen på Sunnmøre og fattet begge tidlig interesse for særlig frimerkesamling. Etter studier i Oslo etablerte de det som i dag er Europas største innen samleobjekter.

Anne Kathrine Brødholt er kommunikasjonsansvarlig i Samlerhuset, blant hennes mange byrder. Hun er stadig på fartenog på jakt etter gode historier til både Samlerhusetbloggen og magasinet Mynt & Historie. Det er sjelden stille rundt Anne Kathrine, og hun har gjerne så mange baller i luften at det er imponerende at hun lander dem alle. Hun har lært om rettferdig utvinning av gull i Fairmined-sertifiserte gullgruver i Colombia og vært på besøk på Funn i Hafrsfjords lokaler i Stavanger. Hun er naturlig med på de mange sosiale oppgavene til Samlerhuset, deriblant statuer og minnemarkeringer for de som falt i kampen for det frie Norge.

 

Hvilke andre skriver for Samlerhuset?

Disse tre har mye på hjertet og mye å bidra med. Imidlertid er det også de som har mer kontakt med selve objektene og faglig kompetanse.

Georg Klammt er en av våre dyktige innkjøpere, med spesialitet på eldre og antikke mynter. Georg har en unik kombinasjon av et øye for detaljer, en nese for det som er interessant i myntverdenen og en stødig fotografhånd. Han har også 40 års fartstid i numsmatikken, og er ofte på auksjoner for å sikre godbiter til våre kunder. Georg har også en ekstrem faglig kompetanse, være seg små variasjoner i myntmotiv eller slitasje som skiller en kvalitet fra en annen.

Andreas Kolle er vår historiker, og passer som hånd i hanske på Samlerhuset. Han skriver svært ofte her, og han har en filosofi om at ingenting er kjedelig. Slik har han kastet seg over alle temaer, fra moderne medaljer til eldgamle mynter. Han suger til seg kunnskap og deler gjerne av den med smittende entusiasme. Når Andreas og Ole Bjørn setter igang med samtaler, er det bare å lytte og nyte.

Trond Vegar Jensen er Samlerhusets litt-av-hvert. Han er husets frimerkeekspert, og deltar ofte på auksjoner. Samtidig har hanogså ansvaret for andre ting, som norske mynter. Trond Vegar og Andreas er på hvert sitt quizlag på samme quiz, og begge er et oppkomme av obskure, men spennende, fakta.

Dersom du trenger informasjon om Norges konger og myntene deres, så er det Christian Eriksen du skal spørre! Christian har jobbet i Samlerhuset siden 2010 der han er ansvarlig for blant annet norske mynter. Hans favorittmynt? Selvfølgelig må det være fra Kong Christian, nærmere bestemt Kong Christian V – og speciedalerene med randskrift.

 

Eksterne bidragsytere

Vi er også så heldige at vi får hjelp utenfra:

Ellen Morgenstierne er redaktør for magasinet Mynt & Historie, freelanser og tekstforfatter. Hun har mye på hjertet. Litt av det som ikke få plass i bladet, får plass her på Samlerhusetbloggen. Ellen har lang fartstid med å jobbe med myntrelaterte områder, og hun er svært god både til å skrive, drive research og engasjere.

Kjetil Kvist er en mann med mange talenter. Historiker, numismatiker og sverdsluker; det er sjeldent kjedelig rundt Kjetil. Han er fast gjesteskribent i magasinet Mynt & Historie og bidrar også med numismatiske anekdoter og andre historier også på Samlerhusetbloggen.

Dette var noen av oss. Men vi er alltid åpne for gjesteskribenter, såvel fra våre egne rekker som fra andre som har noe på hjertet. Ta kontakt med ditt innspill da vel; samlerhusetbloggen@samlerhuset.no.

 

Facebook og Instagram.