, 18. januar 2021

Konge-quiz: Hva kan du om Olav og Harald?

konge-quiz Hva vet du om Olav V (her på minnemedalje) og Harald V?

Vår konge-quiz denne gangen handler om Olav V og Harald V, vår nåværende og den forrige kongen. Hvor mye kan du om våre to folkekonger? Ta quizen og finn ut!

Kong Olav V gikk ut av tiden i 1991, mens vår nåværende konge har vært konge i 30 år. Begge har satt et klart merke på Norge, og begge har på sin måte samlet Norge og gjort landet bedre. Men hva husker du egentlig om kongene? Hvis du vil, kan du lese 8 uvanlige fakta om Olav V, eller du kan lese deg opp på tronskiftet i 1991 og omstendighetene rundt. Begge vil nok unektelig hjelpe for å få poeng på vår konge-quiz, da spørsmål er delvis hentet derfra. Vil du lese først? OK, vi venter.

Lest?

Flott. Så får vi se hva som satt, da.

 

Konge-quiz – hva kan du om folkekongene?

For å gjøre det hele litt enklere, har vi gått ned til tre alternativer. Samtidig har vi også hatt en litt kreativ definisjon av hva vi kaller spørsmål om Kong Olav V og Kong Harald V. Samtidig er alt på sin plass for å slå ihjel litt tid og forhåpentligvis få bekreftet at du er flink og følger med. Lykke til uansett!

Men først: Har du fått med deg intervjuet med tidliger hoffmedarbeider Eddie Skaar? Det anbefales på det varmeste!

Og før vi glemmer det:  Synes du ellers at det er gøy med både quiz og artige fakta? I så fall anbefaler vi på det sterkeste at du også melder deg på vårt nyhestbrev og får med alt vi legger ut av interessant materiale! Bare oppdateringer, ingen spam!

NÅ er det quiz.

[wp_quiz id=»5120″]