, 22. mars 2018

Geografi-Quiz

Den nest største byen i dette flate landet er Kaunas. Flagget til landet har gult, grønt og rødt. De bruker for øvrig Euro. Hvilket land er det?

Riktig! Feil

Dette er Litauen, og bildet er for øvrig av hovedstaden, Vilnius. Litauens flaggfarger er uvanlige for Europa, men veldig vanlige i Afrika.

Denne Hordalands-kommunen har omtrent 14 500 innbyggere (1. januar 2018), men er fylkets største og Vestlandets nest største (etter Luster). For mange er den mest kjent for skiskyttere og Ekstremsportveko. Kommunen grenser bare såvidt til havet. Hvilken kommune er det?

Riktig! Feil

Voss er også kjent for kulekjører og ullklesprodusent Kari Traa og for Vossafår. Imidlertid kommer vannet Voss fra Sørlandet, og har ingenting med Voss i Hordaland å gjøre.

Dette selvstendige landet har rekorden for høyestliggende laveste punkt. Ingen steder i landet ligger under 1000 meter over havet. Hvilket land er det?

Riktig! Feil

Lesotho har ofte snø mellom mai og september, ettersom de er på den sørlige halvkule.

Denne byen er kjent for en statue av en liten gutt som tisser, for sjokolade, for sin store markedsplass og for at den er EUs hovedstad. Hvilken by er det?

Riktig! Feil

I Brussel snakker flesteparten fransk enda de ligger i den nederlandsktalende delen av Belgia. Bildet er av Grand Place eller Grote Markt avhengig av hvilket språk du foretrekker.

I hvilken stat ligger storbyen Chicago?

Riktig! Feil

Chicago ligger limt opp til Indiana, men ligger i sin helhet i Illinois. Det er imidlertid ikke hovedstaden, det er Springfield - som også er navnet på hjembyen til Homer Simpson.

Hva kaller folk fra Stavanger seg?

Riktig! Feil

Stavangers innbyggere kaller seg altså siddiser. Totalt urelatert er ordet iddis stavangerdialekt for en etikett. Folk fra Haugesund kaller seg arabere og bergensere kaller folk fra utenfor byen for striler.

Russland er verdens største land, men det ligger i to verdensdeler. Hvilket land er verdens største som ligger i sin helhet i én verdensdel?

Riktig! Feil

Canada er verdens nest største land, noe større enn Kina. Imidlertid er det langt tynnere befolket. Kina har 145 mennesker per kvadratmeter, mens Canada bare har litt under fire.

Hvilken spansk by er mest kjent for sine okseløp, der frivillige mennesker jages av okser?

Riktig! Feil

Okseløpene ble særlig popularisert av den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway. Selve løpet er ikke ufarlig, og 15 mennesker er blitt drept siden det startet.

Tsjekkia bruker koruna til å betale med, men hva bruker Slovakia?

Riktig! Feil

Štrbské pleso i Slovakia er et vakkert turistmål, og skal man gjøre opp for seg, må man ha med seg euro. Tsjekkerne valgte bort Euro da de fikk muligheten, mens Slovakia takket ja.

Hvilken storby i Spania er dette?

Riktig! Feil

I bakgrunnen kan man se den berømte kirken La Sagrada Familia, som ble designet av Anton

Geografi-Quiz
Flott!
Så bra! De har vel ikke kikket? Eller trykker på refresh og prøvd igjen? Ikke? I så fall, imponerende resultat!
Bra jobbet
Du er en ressurs for de fleste quizlag, og kan klappe deg på skulderen for god innsats her.
Helt greit
Dette var kanskje litt vanskelig, men vi gir fullt brukbart.
Oj
Dette er kanskje ikke din favorittkategori?

Share your Results: