, 2. februar 2018

Samlerhuset på verdens største myntmesse

Myntmessen samler internasjonale kollegaer: Vibece Furseth, administrerende direktør for Samlerhuset Norge sammen med sin nederlandske kollega Maarten Clements som er direktør for Det Belgiske Mynthuset.

World Money Fair, verdens største myntmesse, som går av stabelen i Berlin hvert år er nå endelig i gang! Samlerhusetbloggen er selvfølgelig til stede, og vi kan melde om utrolig mange spennende utgivelser fra verdens myntverk i 2018!

Myntbransjens svar på motemessen

Selve myntmessen åpnet fredag klokken ti, men Samlerhuset var allerede på plass onsdag. World Money Fair 2018 er nemlig myntmessens svar på de store motemessene, og samtaler med myntverk og produsenter fra alle verdenshjørner foregår over mange og lange dager Dette er årets høydepunkt hvor myntverkene presenterer sine nyheter til myntverdenen. Det betyr at vi får se og vurderer hvilke kjøp vi skal gjøre og tilby til norske samlere.

Myntmessen samler myntsamlere, forhandlere og myntverk fra hele verden, og numismatikken er naturligvis i høysetet og i sitt ess i denne kortuken. Her er fagprat med både profesjonelle og dyktige amatører, innen både samling men også innenfor de tekniske miljøene i pregeindustrien. Før selve messen er det stor møteaktivitet, og vi har blant andre pratet med noen av de mest nytenkende myntverkene. Canadas myntverk har blant annet mange spennende objekter som kommer i 2018. Vi har også sett mye vakkert fra blant annet myntverkene til Sør-Afrika og Polen. Flere har vært opptatt av fremtiden til myntsamling, og hva som interesserer yngre myntsamlere. Trender som natur, idrett og kultur blir nevnt av flere myntverk.

 

Første kikk på det som kommer

For Samlerhuset er messen og møtene foran en glimrende mulighet til å finne ut hva som kommer. For oss er dette litt som å være et barn i en godtebutikk. Tilbudet er bredt – vi gjør vårt ytterste for å skaffe tilveie de beste og mest spennende samleobjektene for Norges samlerglade. Vi sikrer oss både tilgang på 2018-utgavene av tradisjonelle mynt-utgivelser før de blir utsolgt.

Samtidig bringer vi hjem fristelser og nyheter fra myntverkene, som stadig utfordrer og utvikler seg med ny teknologi, pregeteknisk utvikling og særegne design. Mange nyheter er allerede forelagt oss her nede, og vi gleder oss nå stort til å tilby objektene til landets samlere etter hvert som året skrider frem.

 

Europas største messehall – fylt til randen med nye og gamle mynter

Auksjon, mynt Frederik den store thaler
Samlerhuset var også til stede på auksjonen. Her er det en mynt fra Frederik den store som går under hammeren,

Også eldre mynter, altså mynter i annenhåndsmarkedet, presenteres i stort monn her på World Money Fair i Berlin. Dette foregår i messehallen i tilknytning til hotell Estrelle. Messehallen er publikumsåpen gjennom helgen, og tiltrekker seg titusener av samlere hvert år. På tusenvis av kvadratmeter har alt fra små handlere til statlige myntverk gjort seg flid med presentasjon av sine samlerobjekter. Våre innkjøpere snuser naturligvis også frem godbiter her, og bringer samlet sett hjem et rikt utvalg fra historiske, gamle mynter og objekter og skinnende nye samlermynter – dette blir senere gjort tilgjengelig for deg! Heldigvis har vi innkjøpere med lang erfaring om hva det norske samlermarkedet er på jakt etter, for her gjelder det å begrense seg!

 

Største myntmessen i verden

World Money Fair har en lang tradisjon i myntverdenen. Årets messe er nummer 47 i rekken. Den har også etablert seg som en av verdens største myntmesser. Siden den ligger i Berlin, er det også kort for de fleste å reise hit. Det er en omtrent 9000 kvadratmeter stor messehall til rådighet for myntverk, handlere og forhandlere som ønsker å presentere sitt tilbud i en messebod. World Money Fair omtaler seg selv som «den viktigste byttearenaen for numismatisk handel», noe det er lett å si seg enig i her vi nå er tilstede

I fjor samlet messen over 15 000 besøkende og hadde om lag 330 utstillere. I år ser det ut til å bli litt flere utstillere, og Samlerhusetbloggen kan ikke annet enn å tro at det er minst like mange besøkende på årets folketette arenaStatlige myntverk fra alle verdens steder som USA, Australia og Frankrike er som en selvfølge tilstede hvert år, i tillegg har myntverk fra land så forskjellige som Thailand og Vatikanstaten meldt sin ankomstsammen med en rekke mindre myntverk, forhandlere og andre interesserte involvert i dette årlige høydepunktet for å sikre seg at myntmessen også i år blir veldig spennende.

Er du nysgjerrig på hva som skjer på messen? Følge oss på samlerhusetnorge på Instagram for å få mer innblikk i det hele!