, 22. mars 2019

Quiz: Hva kan du om Europas historie?

Europas historie er svært relevant for nordmenn. Men hvor mye husker du av det du lærte på skolen? Er du Europas midtpunkt eller en periferi?

Europas historie er historien om geografisk nest minste kontinent. Samtidig har Europa gjennom historien påvirket samtlige andre kontinenter gjennom kunst, kultur, krig, misjonering, industrialisering, medisin og en rekke andre emner. Europas historie er derfor en historie med ringvirkninger gjennom hele verden. I tillegg har den formet hvem vi er gjennom verdier, handlemåter, verdensanskuelse og så videre. For ordens skyld ser vi på Europas historie fra etter Romerrikets fall.

Ikke gå glipp av flere saker på Samlerhusetbloggen! Meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Det å kunne Europas historie er derfor å kunne sin egen historie. Det er imidlertid ikke uvanlig at folk ikke får påfyll med historiekunnskapen etter videregående. Og hvordan var det igjen? Hvem sa at «Her står jeg, jeg kan ikke annet»? Og gjorde han det, eller var det bare en god historie? Hvem gikk til krig mot hvem i Tredveårskrigen? Hvor startet den industrielle revolusjonen? Kort sagt:

 

Hva kan du om Europas historie?

[wp_quiz id=»3519″]