, 14. februar 2018

Prøv vår OL-quiz

I 2010 ble det gull i stafetten i skiskyting for menn. Langrenn for menn gikk dårlig på grunn av «is i rubben», men hvem sa det? (Foto:Wikimedia Commons)

Hvor god er du på Vinter-OL? Vi har satt sammen en OL-quiz med både aktuelt og gammelt stoff. Se hvor godt du følger med!

Vinter-OL er en av de store festene for sportsglade nordmenn. Vi er nesten garantert gull, og siden Albertville i 1992 er vi blitt bortskjemt meg ganske så mange av dem.  Men OL handler om mer enn bare norske gull. Det er mange legender fra mange land, mange unge og lovende og mange idretter vi stort sett bare ser på hvert fjerde år – curling for undertegnedes del.

Så hva kan du om vinter-OL? Tror du Uschi Disl var en østtysk bensinstasjon? Kan du vinnertiden til Johan Olav Koss på 5000 meter på Lillehammer? Eller er du et sted i mellom, der du med litt betenkningstid skal kunne huske et par norske gullvinnere i hvert OL, 2006 unntatt? Ta vår OL-quiz og finn ut!

"Han ser ut som om han går på søndagstur! Man kan ikke gå på søndagstur på en mandag!" ropte Jon Herwig Carlsen da en ny og svært lovende langrennsløper vant gull 30 kilometer på OL under Lillehammer 1994. Hvilken skiløper var det?

Riktig! Feil

Silje Opseth ble tatt ut til OL i Pyeongchang, men hvilken gren er det hun konkurrerer i?

Riktig! Feil

Kombinertløperen Jan Schmid har bodd i Norge i hele sitt liv, men på grunn av foreldrenes statsborgerskap ble han ikke norsk statsborger før i 2006. Hvilket land representerte han før det?

Riktig! Feil

I 2010 ble curlinglandslaget for herrer verdenskjent av en annen grunn enn innsatsen. Hva var det?

Riktig! Feil

Hvem var det som under OL i 2010 kommenterte at han gikk så svakt fordi han hadde fått "is i rubben"?

Riktig! Feil

Norge gjør det sterkt som nasjon i skihopp for tiden, men en løper er nesten vel så kjent for sin velfriserte bart. Hvem av dem er det?

Riktig! Feil

Hockeylandslaget har med to spillere fra hockeylaget Sparta. Hvilken by kommer laget fra?

Riktig! Feil

Hvilken av disse løperne er/var IKKE en skiskytter?

Riktig! Feil

Hvem av disse utøverne ledet ikke verdenscupen i sin idrett før OL?

Riktig! Feil

Når er sist herrene vant OL-gull i stafett i langrenn? Sprintstafett her ikke inkludert.

Riktig! Feil

OL-Quiz
Ivrig supporter
Kanskje du ligger foran sofaen, kanskje du følger med i Pyeongchang? Men du skal ha at du har oversikt! Du har sannsynligvis gledet deg en stund, og vi håper opplevelsen står i stil!
Følger med
Du følger med på idretten. Du er kanskje ikke flinkest på vinteridrett, men du viser interesse. Kanskje du liker å snike deg over på svensk TV når det lukter gull?
Er det ikke noe annet på TV?
Du kan ikke så mye om OL, men det er jo ikke til å unngå. Så du får med deg noe. Hold ut!
Nyte stillheten
For deg er OL-sendingene fantastiske. Du får resten av landet for deg selv mens resten av Norge håper på at en eller annen skiløper går litt fortere enn andre skiløpere.

Share your Results:

Vil du skaffe deg en OL-minneseddel signert av Therese Johaug? Her kan du bestille en!