, 18. mars 2020

Koronafast? Del din samling med yngre!

en samling er ikke nødvendigvis en krukke småmynter - gullstater fra Aleksander og Iron Man mynt som lyser.
To helter fra hver sin verden. Aleksander den store samlet verden og skapte en kulturell møteplass der alle lærte av hverandre. Iron Man har gjentatte ganger utsatt jordens dommedag mot skumle fiender.

Er du og familien koronafast? Sitter du med en samling og lurer på hvordan du skal dele den med andre? Nå kan du forklare lidenskapen din til andre på en god måte!

Hvorfor samler du? Hva er det med mynter som er så viktig? Eller medaljer? Hvorfor forstår de yngre det hele så dårlig? Mange lurer på hvorfor samlemani ikke går i arv, og det kan handle om å gi et annet perspektiv.

 

Kontanter i en kontantfri verden

Mange av oss har vokst opp i en verden der mynter har vært den mest naturlige betalingsmåten. Det var først langt ut på 90-tallet at kortbetaling ble så naturlig at det kunne konkurrere med mynter og sedler. Mynter var for oss en naturlig og viktig del av hverdagen. Som vi var inne på, var en femtiøring for en generasjon ensbetydende med bugg.

Den nye generasjonen har ikke dette. De har Vipps, kort og en haug andre betalingsmidler. Du får uansett ikke stort for en 20-kroning, den største valøren, uansett.

Så forklar litt om dette med penger. Du har sikkert egne historier. Det personlige kan være en glimrende start. Mynter er mer enn metallskiver, og slike historier kan få det frem.

Ta gjerne kontakt med kundeservice for å snakke om samlingen din!

 

Samling om historien

Mange er egentlig interessert i historie, de ble bare involvert enten av en dårlig lærer eller på feil tidspunkt. Historie er i realiteten kjempespennende. Og mynter er en glimrende måte å fortelle historie på.

For myntene har sin egen historie. Mynter fra 1930-tallet med H7-monogrammet kan ha vært symboler på motstand under andre verdenskrig. Mynter fra 1870-tallet kan ha vært i sirkulasjon da Norge innførte parlamentarismen. Det koster også overraskende lite å få en mynt som er over 2000 år gammel. Tenk på hva den kan ha opplevd og hva den kan ha blitt brukt til. Sett av litt tid og les deg opp, så kan du fortelle med stort engasjement.

Mynter er tidsvitner, og de har levd sitt eget liv. Undring er en spennende måte å fange folks oppmerksomhet på.

 

La dem samle selv

Den beste måten å få den yngre garde til å samle på, kan være å la dem ha sin egen samling. Kanskje de vil ha en mynt for hvert land de har vært i, eller for hvert land uansett. Kanskje de vil ha mynter i en serie, for eksempel finnes det av band, dinosaurer, superhelter med mer. Kanskje de vil ha noe annet. Mange barn samler allerede, kanskje det finnes en overgang fra det de samler til mynter eller medaljer?

Vis dem at mynter og medaljer strekker seg over mye mer enn bare det de tror. Fargerike mynter med kule motiver kan være en fin innføring.

Og for ordens skyld – spander en mynt eller to på dem i begynnelsen. Så har du en begynnende samler før du vet ordet av det.

 

Engasjer i din samling

Har du en ordentlig og skikkelig samling, eller er det litt mer kaotisk? Har du kjøpt etter innfall, eller har du et system? Uansett, hva er neste steg? Hvor går du videre?

Her kan du høre med de yngre. De fleste liker å bli involvert, å bli spurt om deres mening, å bli bedt om å hjelpe. Kombinasjoner mellom gode historier og ønsket om å involvere kan være det som trengs for å skape gnisten.

Og får du først folk til å forstå hvorfor mynter eller medaljer er viktig, kan du kanskje også få dem til å være med på neste skritt. For hvor går vi nå? Hva synes du skal prioriteres? Hvilke historier synes du høres best ut?

Det er kanskje farlig i disse tider å snakke om hva som er smittsomt, men myntsamling er det. Alt handler om vinkling.

Vi vil gjerne også ønske alle våre kunder den beste lykke i disse tider.