, 10. juli 2018

Hva kan du om sekstiårene?

quiz sekstiårene Peter O'Toole som spiller i hvilken film?
Sekstiårene har mange kjente filmer, deriblant denne. Men hva heter den?

Sekstiårene var mer enn hippier og Borten-regjeringen. Vi har samlet informasjon fra både inn- og utland og laget en liten quiz du kan bryne deg på om sommeren.

Mange forbinder sekstiårene med hippiebevegelsen, andre med The Beatles, Carnaby Street og fotball-VM i England. Så er de de som tenker på Borten-regjeringen der statsministeren måtte bære staur i bare underbuksene. Sekstiårene er noe helt for seg selv. Etablerte sannheter skulle rives ned og man skulle tenke nytt.

For de fleste var nok sekstiårene langt roligere og langt mindre hendelsesrike. Men man fikk vel med seg en del? Se hva du kan!

 

Quiz om sekstiårene

I Norge gikk regjeringen Gerhardsen av, og Norge fikk sin første borgerlige regjering siden 1935 - og det varte i nesten en måned. Hvilken ulykke førte til Gerhardsens avgang?

I 1960 ble NRK lansert som en fjernsynskanal etter å ha holdt seg til radio tidligere. Året etter ble "Kvitt eller dobbelt" en stor suksess. Fra 1966 tok en skøytekommentator over, og ble en stor suksess. Han tok også opp programmet på 1980-årene fram til 1994. Hva het han?

Sekstiårene uten Beatles er som jul uten presanger. Så hvilket av The Beatles' album inneholdt "Lucy in the Sky with Diamonds" og "A Day in the Life", og regnes som et vanskille innen populærmusikk?

I 1963 vant Danmark for første gang, da med "Dansevise". For Norge gikk det dårlig, vi fikk for første gang null poeng. Hvem deltok for Norge i vår første av mange nullpoengere?

I ett bestemt år ble en toøre laget bare for samlersett. Verdien av denne toøren ble derfor svært høy. Hvilket årstall sto det på den verdifulle mynten?

I 1969 ble det oppdaget olje i norsk farvann. Hvilket felt var det som ble oppdaget?

(Foto; Wikipedia)

Hva het den tynne, unge engelske jenta som var ekstremt populær fra midten av 1960-årene ("The Face of 1966"), og som regnes som en av verdens første supermodeller?

Bilde: Failuresque/Wikipedia

I 1962 spilte Peter O'Toole hovedrollen i en av filmhistoriens store klassikere. Hva het den?

I 1984 kom det ut en bok som harselerte med en hel generasjon som startet på slutten av 1960-årene. Boken antydet at de ikke spiste seipanetter. Hvem fikk gjennomgå?

Dyremyntene ble lansert i 1958, men var brukt i hele 1960-årene. På hvilken valør var denne hunden?