, 11. november 2021

For første gang i Norge – myntverket preger i fredsmetallet Humanium Metal!


Samlerhuset og Det Norske Myntverket har inngått avtale med Humanium Metal. Nå kan du skaffe deg medaljer preget i Humanium Metal – nedsmeltede illegale skytevåpen!

Mange steder i verden blir uskyldige mennesker drept av illegale våpen. De få våpnene som blir beslaglagt kommer ofte tilbake på markedet grunnet korrupsjon eller manglende lover. Dermed fortsetter den onde sirkelen. Heldigvis finnes det organisasjoner som gjør det de kan for å stoppe dette, deriblant Humanium Metal. Nå vil Det Norske Myntverket prege medaljer i metallet som består av nedsmeltede våpen.

 

Humanium Metal redder liv

Humanium Metal ble til som en idé i organisasjonen IM Sweden (IM står for Individuell Människohjälp). IM er opptatt av å hjelpe mennesker, og de var på leting etter en måte å hjelpe fattige folk ut av en voldsspiral der gjengledere og kriminelle styrte. Hensikten til IM Sweden er først og fremst å få smeltet ned våpnene. De vil påvirke regjeringene i forskjellige land og delstater slik at flere illegale våpen blir nedsmeltet. Metallet som blir igjen etter nedsmeltningen blir solgt som skrapmetall.

Dette er det som Humanium Metal består av. Metallet brukes til forskjellige varer som selges av spesielt utvalgte samarbeidspartnere. Pengene går tilbake til organisasjonen igjen, slik at man er med på å skape en bedre framtid.

 

Samlerhuset gjennom nåløyet

IM Sweden er nøye med hvem som får samarbeide om dette prosjektet. Flere har bedt om å promotere metallet og fått nei. Det som gjorde at Samlerhuset fikk tilslaget handlet i stor grad om det Samlerhuset allerede hadde gjort for å gjøre verden bedre, som Fairmined gull og samarbeidet med Nobelinstituttet. Det Norske Myntverket ble også inkludert for sin tilknytning til Nobels fredspris, som de preger hvert år, de siste fem årene i Fairmined rettferdig gull.

Den 11. november klokken 11:11 presenterte Samlerhuset sine nye medaljer, preget i dette materialet.