, 15. juni 2021

Et nytt regime på slottet

Hoffmedarbeider Eddie Skaar – med Kong Harald og Dronning Sonja ble det et helt nytt regime på slottet! Her kan du se filmen om kongeparets nye liv fra 1991!

Vi har vært så heldige å snakke med tidligere taffelbetjent Eddie Skaar om hans opplevelser rundt det nye kongeparet. Skaar var ansatt under tronskiftet og i flere år under det nye kongeparet. Han beretter om en lun og spøkefull Harald og en Sonja som er et funn for kulturlivet. Se filmen under for å lære mer om kongeparet vårt og hvordan de tok på seg de nye pliktene og fikk slottet modernisert og livlig!

 

Slottet er blitt en perle

Da kong Olav V bodde på slottet, var det beregnet på en person med fraflyttede barn og ingen kone. Mange gjenstander sto på loftet, og Skaar fikk i ansvar å rydde opp i alt. Det var ingen beskjeden oppgave, da det var fylt til taket! Den ene skatten etter den andre ble pakket opp av bokser.

Her var Sonja en viktig alliert. Ifølge Skaar tok hun ansvar for utviklingen av slottet slik at det vokste til å bli både et hjem og et helt nytt bygg. Hun reparerte det som skulle repareres og ordnet opp når det var behov for å ta avgjørelser. Skaar fikk et eget sted å jobbe for å få orden i alt av porselen, sølvtøy og annet som kom opp fra glemselen.

 

Les mer om mynt og historie!

Samlerhusetbloggen er norges største blogg beregnet på numismatikk og mynthistorie. Du trenger ikke å ha en stor myntsamling for å synes at våre innlegg er interessante eller relevante for deg. Har du for eksempel lurt på hvorfor gylden heter gylden, dollar heter dollar eller krone heter krone? Var det i det hele tatt penger i tidlig middelalder i Europa? Hva er en spesidaler og hvordan tok man med seg penger på korstog i en tid der det var banditter overalt? Samlerhusetbloggen svarer på dette og mange andre temaer, kaster seg over spennende emner og prøver å forklare uvanlige sammenhenger. Her kan du melde deg på nyhetsbrevet slik at du får en e-post hver gang det kommer en ny bloggpost!