Hva finner jeg på bloggen til Samlerhuset?

Formålet til Samlerhuset er å skape samleglede og formidle historie. En viktig del av samlergleden er kunnskapen og interessen rundt det å samle, og dette vil vi dele med våre lesere og brukere.

Historieinteresse er en av de største driverne for samling, og også den største driveren for mange av oss som jobber her. Og vi har mye på hjertet! Derfor har Samlerhuset etablert magasinet Mynt & Historie, YouTube-kanalen vår og nå også denne bloggen.

 

Samlerhuset vil spre kunnskap og interesse

Seddel fra 1695 Møhlen-seddel på 50 riksdaler. Samlerhuset er opptatt av slike emner.
Dette er en av Norges første sedler. Slikt synes vi i Samlerhuset er spennende å snakke om.

Samlerhuset skaffet seg en blogg nettopp for å spre kunnskap om mynter, medaljer, frimerker og andre samleobjekter vi er involvert i. Derfor har Samlerhusetbloggen som funksjon ikke å selge produkter. I stedet har vi fokusert på syv hovedfokusområder:

Flere av disse emnene glir over i hverandre, for eksempel historie og numismatikk. Tanken er likevel at vi skal ha forskjellige temaer som sprer seg over det meste en myntinteressert kan være opptatt av. Det er viktig for oss i Samlerhusetbloggen at vi føler at denne siden lykkes i å fange lesernes interesse.

Har du tips til hva vi bør skrive om, eller ting du lurer på, tar vi gjerne i mot innspill. Send oss en e-post på  samlerhusetbloggen@samlerhuset.no.

 

Kunnskapskanal, ikke salgskanal

Samlerhusetbloggen er i utgangspunktet beregnet å være en lettlest innføring til forskjellige emner innen numismatikken. Mange ansatte på Samlerhuset har mye kunnskap om hvordan man best tar vare på mynter, om mynthistorie, konger, medaljer, frimerker og annet, om prosessen under myntlaging og mange andre emner. Vi finner derfor de fleste emner

Samlerhusetbloggen har aldri hatt som funksjon å være salgsfremmende. Vi er selvfølgelig engasjerte i det vi snakker om, men bloggen har en mer redaksjonell linje i tankene. I lang tid hadde vi derfor ingen kontakt mellom Samlerhusetbloggen og salgssidene til Samlerhuset. Imidlertid var det flere lesere som klaget over at de ikke kunne bestille det vi snakket om. Vi har derfor lagt med lenker når vi beskriver noe som er til salgs. Likevel har vi alltid vært klare på at vi skriver for emnets egen del.

 

Samlerhuset finnes i andre kanaler

For at du som samler skal kunne følge oss og det som skjer i samleverdenen enda tettere, har vi også Samlerhusets egen Facebook-side og Instagram-konto. Hver kanal har sin form og sitt språk. Vår Facebookside er til både for å fortelle om hva Samlerhuset og denne bloggen holder på med og å spre nyheter innen myntverden eller andre emner vi er opptatt av. På Instagram er vi opptatt av å vise frem spennende mynter både fra vår samling og andre steder.

I bloggen tillater vi oss å være litt mer personlige og uformelle, og vi har også rom for humor og mindre alvorlige temaer. På bloggen kan du lese små og store historier om mynter, medaljer, frimerker og andre samleobjekter, ofte knyttet til historiske hendelser og milepæler. Dessuten syns vi det er hyggelig å vise frem alle våre samarbeidsprosjekter og vårt samfunnsengasjement. Og ikke minst syns vi det er hyggelig å benytter anledningen til å fremsnakke alle de flotte eksperter, historikere, museer og fagmiljøer som finnes her i Norge og for den sakens skyld og utenfor landets grenser. Vi er mange som brenner for samling og historie!

 Besøk oss også i vår nettbutikk og Samlerhusets internasjonale nettside.